Erikoisala

Kielitaito

Suomi Englanti

Palvelut

  • Ravintovalmennuksetyksityisasiakkaille sekä ryhmävalmennukset yrityksille, seuroille ja järjestöille
  • Asiakkaan kotona tapahtuvat hoitopalvelutSeppälääkäreillä tehtävien toimenpiteiden esivalmistelut ja postoperatiivinen hoito (haavanhoito, lääkehoito, seuranta jne.)
  • Vastaanottoni on Seppälääkäreillä, lisäksi etävastaanotto ja kotikäynnit

Asiantuntijan oma sana

Ravintovalmennus

Olen koulutukseltani Funktionaalisen lääketieteen (FLT) Ravintovalmentaja®, sairaanhoitaja/terveydenhoitaja (AMK) ja lähihoitaja. Asuimme kolmilapsisen perheemme kanssa 11 vuotta Lähi-Idässä, jossa pidin funktionaalisen lääketieteen periaatteisiin pohjautuvaa ravintovalmennuksen vastaanottoa erittäin monikulttuuriselle asiakaskunnalle.

Terveydenhoitajana minua motivoi sairauksien ennaltaehkäisy terveyttä edistävien elintapojen avulla. Funktionaalisen lääketieteen ravintovalmentajana pääsen toteuttamaan elintapaohjausta myös silloin, kun sairaus tai toiminnallinen oire ovat jo ehtineet syntyä.

Ravintovalmennuksessa toimin tarvittaessa yhteistyössä lääkärin kanssa (Seppälääkärit).

Olen perehtynyt suoliston ja sen monimuotoisen bakteeriston vaikutuksiin erilaisten sairauksien ja epätasapainotilojen taustalla. Ravintoneuvonnassa asiakkaalle luodaan ohjeet, joita noudattamalla hän voi vaikuttaa elimistönsä toimintaan solutasolla asti.

Jokainen ihminen on perimältään, fysiologialtaan, elintavoiltaan, elinympäristöltään ja terveyshistorialtaan ainutlaatuinen. Ihmiset myös reagoivat yksilöllisesti vallitseviin elintapoihin, sairauksiin tai elimistössä ja ympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Siksi myös sairauksia ennaltaehkäistäessä tai kehon oireillessa ruokavalio ja elintapaohjeet tulee luoda jokaiselle yksilöllisesti. Samat ohjeet voivat tehdä toisen terveeksi ja elinvoimaiseksi, kun toiselle ne voivat aiheuttaa hankaliakin oireita.

Ohjauksessa otan huomioon elämäntilanteesi kokonaisvaltaisella otteella ja pyrin ohjaamaan sinua niin, että elämäsi eri osa alueet (lepo, liikunta, ravinto, stressin hallinta, sosiaalisuus, elämän mielekkyys ja haasteet) tukevat toinen toisiaan ja ovat keskenään tasapainossa.

Miten ravintovalmennus toimii?

1. Ennen vastaanottoa pyydän sinua täyttämään huolellisesti esitietolomakkeet ja ruokapäiväkirjan, jotka käyn läpi jo ennen tapaamistamme. 

2. Ensimmäisellä vastaanotolla (120 min) käymme läpi elämäntilanteesi, historiasi ja teemme suunnitelman, jolla lähdemme yhdessä edistämään terveyttäsi. 

3. Seurantakäyntisi aikana käymme läpi asetettuihin tavoitteisiin pääsyäsi ja muokkaamme edelleen ohjausta tarpeen mukaan. Tavoitteena on, että tästä eteenpäin osaat itse valita terveyttäsi edistäviä keinoja ja yhdistää ne arkielämääsi. Tarvittaessa tapaamme vielä tämänkin jälkeen.

Hoitotyö

Jos sinä tai läheisesi tarvitsette kodissanne tapahtuvaa sairaanhoitajan tukea toimenpiteeseen valmistautumiseen tai toimenpiteestä toipumiseen, olen käytettävissä kotikäynteihin eri vuorokauden aikoina sopimusten mukaisesti.

Tervetuloa asiakkaakseni!

Elisa Pajulammi
Foodio Oy
elisa.pajulammi@icloud.com
045 111 8711

Lääkäri­palveluita lähelläsi

Seppälääkärit on paikallisomisteinen lääkäriasema, joka on erikoistunut työterveyshuoltoon sekä perheiden terveyspalveluihin. Olemme auki arkisin 7:30-19 ja viikonloppuisin 10-14.

Varaa aika soittamalla 014 577 0100

tai suoraan netistä

Ajanvaraus sairaanhoitajille toistaiseksi vain soittamalla