Erikoisala

Palvelut

Psykologin vastaanotosta voi olla apua monenlaisissa elämäntilanteissa. Muutokset, myös positiiviset voivat olla meille monin tavoin haastavia. Koska luet tätä, kannustan sinua tulemaan rohkeasti kokeilemaan miltä psykologille puhuminen tuntuu. Huomioithan, että olemme kaikki erilaisia; reagoimme, tunnemme ja koemme asioita eri tavalla. Ei ole liian pientä, eikä liian suurta asiaa, josta emme voisi keskustella vastaanotolla. Sanoilla on uskomaton voima. Alla löydät joitain esimerkkejä, joiden kanssa voit hakeutua psykologin vastaanotolle:

 • Jos koet ahdistuksen tunteita, jotka vaikuttavat arkeesi. Ahdistus voi tuntua kehossamme eri tavoin, se voi kaventaa ajatteluamme, sekä käytöstämme ja vaikuttaa huomattavasti myös läheisiin ihmissuhteisiimme.
 • Jos koet masentuneisuuden tunteita pidemmän aikaa tai ne vaikuttavat mielestäsi hyvin häiritseviltä.
 • Kriisitilanteissa ja niiden jälkeen. Näitä voivat olla esimerkiksi läheisen kuolema, erotilanne, oma tai läheisen vakava sairastuminen. Tällaiset tilanteet haastavat aina opittuja käsittelykeinojamme.
 • Oma seksuaalisuus, kuten seksuaalinen suuntautuminen, seksuaalinen identiteetti tai haasteet seksielämässä.
 • Unettomuus ja unitottumukset.
 • Jos mietit, voisiko sinulla olla ADHD tai autisminkirjonhäiriö.
 • Jos olet hakeutumassa psykoterapiaan tai haluat pohtia yhdessä olisiko tämä oikea hetki psykoterapiaan hakeutumisen suhteen (ns. 3kk Kelaa varten tarvittavan hoitosuhteen voi toteuttaa vastaanotollani lääkärin alkudiagnoosin jälkeen. Katso lisää Psykoterapiaan hakeutujan oppaasta).
 • Traumaattiset elämänkokemukset lapsuudessa tai nuoruudessa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi vanhemman päihdeongelma, koettu seksuaalinen hyväksikäyttö, muu seksuaalirikoksen uhriksi joutuminen tai väkivallan uhriksi joutuminen.
 • Rikoksen uhriksi joutuminen; minulla on ymmärrystä rikosprosesseista laajasti.
 • Parisuhteen solmut, johon toivotte ulkopuolista näkemystä.
 • Oman itsesi kehittäminen, omiin ajatuksiin, ajatus- ja käyttäytymismalleihin tutustuminen yhdessä ammattilaisen kanssa, esimerkiksi hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä käyttäen.
 • Lasten kognitiiviset tutkimukset, sekä keskustelukäynnit lasten kanssa.

Asiantuntijan oma sana

Käynnin tavoitteena on aina pysähtyä juuri Sinun asioiden äärelle. Työotteeni on utelias ja aktiivinen, vastaanotolla lähestymme asioitasi keskustellen, etsien eri näkökulmia ja lähestymistapoja. Työmetodini pohjautuvat pitkälti hyväksymis- ja omistautumisterapiapohjaiseen työskentelyyn. Vastaanotollani kaikki aiheet ovat sallittuja ja hyväksyttyjä. Olen toiminut pitkään väkivaltatyön parissa. Minulla on paljon kokemusta myös lasten kanssa työskentelystä.

Lääkäri­palveluita lähelläsi

Seppälääkärit on paikallisomisteinen lääkäriasema, joka on erikoistunut työterveyshuoltoon sekä perheiden terveyspalveluihin. Olemme auki arkisin 7:30-19 ja viikonloppuisin 10-14.

Varaa aika soittamalla 014 577 0100

tai suoraan netistä

Ajanvaraus sairaanhoitajille toistaiseksi vain soittamalla