Lastenlääkärin puhelinvastaanotto avattu Lasten Seppään

Koronaviruksen (Covid-19) aiheuttama epidemia leviää lähiviikkojen aikana Suomessa ja riskiryhmässä olevien suojaamiseksi ihmisten välisiä kontakteja pyritään vähentämään. Maailmalta tulleiden tietojen mukaan koronavirus ei ole yleensä aiheuttanut lapsille vakavia infektioita eikä lievien flunssaoireiden takia lapsen ole tarpeellista hakeutua lääkärin arvioon vaan tuolloin lasta on turvallista hoitaa kotona. Monilla lapsilla on perussairauksia kuten astma tai diabetes, ja mikäli lapsen perussairaus on hyvässä tasapainossa, niin lapsi ei kuulu vakavan taudin riskiryhmään. Sen sijaan vakavan taudin riskiryhmään kuuluvat lapset ja nuoret, joilla on vastustuskykyä heikentävä sairaus (esimerkiksi immuunipuutos tai syöpäsairaus), vastustuskykyyn vaikuttava lääkitys tai jokin vaikea perussairaus (esimerkiksi krooninen keuhkosairaus, munuaisten tai maksan vajaatoiminta). THL:n ohjeen mukaisesti riskiryhmään kuuluvien tulee ottaa muita herkemmin yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin.

Avaamme Lasten Seppään lastenlääkärin puhelinvastaanoton. Mikäli lapsellanne on hengitystieinfektion oireita ja toivotte lastenlääkärin arviota ja hoito-ohjeita, niin voitte soittaa numeroon 040 368 0520. Mikäli numero on varattu, niin yrittäkää hetken kuluttua uudestaan. Sairauskertomusmerkintöjä varten tarvitsemme potilaan henkilö- ja osoitetiedot, jotka kysymme heti puhelun aluksi. Puhelun hinta on 35 euroa.

Mikäli lastenlääkäri arvioi puhelimessa, että lapsenne tarvitsee tarkemman arvion ja tutkimuksen vastaanotolla, niin varaamme ajan lastenlääkärin vastaanotolle ja tuolloin puhelun hinta sisältyy vastaanottomaksuun.

Puhelinajat arkisin klo 7.30–10.00 ja 14.00–16.00.

Lieväoireisten lapsipotilaiden osalta suosittelemme ensisijaisesti puhelinvastaanottoa!

Ystävällisin terveisin
Lastenlääkärit Ilkka Paalanen ja Hannu Nissinen