Mitä lääkehoidon arviointi on

Autamme lääkityksen aiheuttamissa ongelmatilanteissa. Suoritamme hoidontarpeen sekä Iäkkäiden lääkehoidon arviointia. Konsultoimme moniammatillisessa yhteistyössä sekä peg-lääkityksessä, lastenlääkityksessä ja erityisryhmien lääkityksessä.

Palvelun tarjoaa laillistettu farmaseutti, jolla on lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyys (LHKA) Länsi-Suomen Aluehallintoviraston yksityisten palveluntuottajien rekisterissä.

Lähetettä ei tarvita. Lääkehoidon arviointi ei kuulu KELA-korvauksen piiriin. Farmaseutilla ei ole lääkkeenmääräämisoikeutta. Yhteistyölääkärit vastaavat mahdollisista lääkitysmuutoksista.

Miten voimme auttaa

Lääkityksen arviointi 60 min

Selvitämme asiakkaan kokonaislääkityksen ja tarkistamme epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet sekä yhteensopimattomuudet. Keskustelemme lääkehoidon onnistumisesta. Lisäksi varmistamme lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin, sekä teemme huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille. Toimitamme kirjalliset ohjeet kotiin vastaanoton jälkeen.

Lääkehoidon arviointi 60 min

Suoritamme arvioinnin kokonaislääkityksestä, annosten sopivuudesta, yhteisvaikutuksista, lääkehaitoista, ottoajankohdista, lääkkeenoton onnistumisesta, lääkkeenottotekniikoista, lääkityksen tarkoituksenmukaisuudesta ja tehosta, lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille sekä huomiot mahdollisen munuaisten vajaatoiminnan vaikutuksesta lääkitykseen. Tarjoamme yhteenvetona toimenpide-ehdotuksen lääkitysmuutoksista lääkäriä varten. Vastaanottoajan lisäksi lääkehoidon arviointi sisältää asiantuntijatyötä. Lääkäri veloittaa tarvittaessa oman vastaanottohintansa.

Lääkehoidon kokonaisarviointi 30 min

Jos hoidon vaikutukset eivät ole olleet toivottuja, potilaalla esiintyy lääkehaittoja tai hoitoon on vaikea sitoutua, voimme tehdä lääkehoidon arvioinnin jälkeen erillisen kokonaisarvioinnin. Tällöin selvitämme moniammatillisesti terveydentilaa tarkemmin, suoritamme laboratoriokokeita ja teemme tarvittavia muutoksia lääkitykseen.
Asiantuntijan palveluun käyttämä kokonaisaika ja palvelun hinta vaihtelevat. Sisältää puolen tunnin vastaanottoajan, jonka jälkeen kokonaisarviointi tehdään.

Lääkäri­palveluita lähelläsi

Seppälääkärit on paikallisomisteinen lääkäriasema, joka on erikoistunut työterveyshuoltoon sekä perheiden terveyspalveluihin. Olemme auki arkisin 7:30-19 ja viikonloppuisin 10-14.

Varaa aika soittamalla 014 577 0100

tai suoraan netistä

Ajanvaraus sairaanhoitajille toistaiseksi vain soittamalla