Ajankohtaista

Seppälääkärien työterveysliiketoiminta osaksi Apila Terveyttä

Isku-konserniin kuuluva Apila Terveys Oy ostaa Jyväskylän Seppälässä toimivan Seppälääkärit Oy:n työterveyshuoltoliiketoiminnan 7.7.2020 allekirjoitetulla sopimuksella. Kahden kokonaan kotimaisen terveyspalveluyrityksen välisen kaupan tavoitteena on vahvistaa molempien erityisosaamista ja kehittää keskinäistä yhteistyötä entisestään.

Seppälääkärit tarjoaa yksityisiä terveyspalveluita koko perheelle sekä työterveyspalveluita Jyväskylän seudulla toimiville yrityksille ja yrittäjille. Kaupan kohteena olevien työterveyspalvelujen piirissä on noin 1500 työntekijää. Kaupan myötä työterveyshuollon työntekijät siirtyvät Apila Terveyteen vanhoina työntekijöinä. Työterveystoiminta siirtyy lokakuun alussa Apilan uusiin toimitiloihin Kirkkopuiston kupeeseen nousevaan Reimariin erinomaisten kulkuyhteyksien varrelle.

”Olen iloinen saadessani toivottaa Seppälääkärien yritysasiakkaat sekä osaavan henkilöstön osaksi Apilaa. Yhdessä pystymme palvelemaan alueen yrityksiä ja terveyspalveluiden käyttäjiä vielä nykyistäkin paremmin. Jyväskylän seutu on meille tärkeä alue ja haluamme panostaa kasvuun ja toiminnan kehittämiseen täällä. Kaupan myötä läsnäolomme Jyväskylän seudulla vahvistuu ja se tuo mukanaan lisää yhteistyömahdollisuuksia Apilan ja Seppälääkärien välillä”, sanoo Apila Terveyden toimitusjohtaja Riikka Mattila.

”Liiketoimintakaupan myötä pystymme keskittymään vahvimpiin osaamisalueisiimme. Yleis- ja erikoislääkäreiden vastaanotot, erikoistutkimukset, kuntakonsultaatiot ja ostopalvelut ovat muodostuneet Seppälääkäreiden keskeisiksi toiminnoiksi. Liikevaihtomme kasvu oli toisena toimintavuotena 180% ja nyt alkuvuotena koronasta huolimatta 100% edelliseen verrattuna. Tiloissamme Seppälässä alkaa olla jo huonepulaa ja Apila Terveys takaa Reimarissa työterveysasiakkaidemme palveluiden laadukkaan jatkumisen kotimaisin voimin. Voimme yhdessä tarjota työterveysasiakkaille kattavan palvelukokonaisuuden perus- ja erikoistutkimustenkin osalta”, kertoo Seppälääkäreiden toimitusjohtaja Heikki Janhunen.

Apila Terveys on kokonaan kotimainen erityisesti teollisuuden työterveyden asiantuntija, joka kuuluu lahtelaislähtöiseen Isku-konserniin. Apila Terveydellä on erityisen vahva osaaminen teollisuuden ja tuotantotyön erityispiirteistä, mutta sen yritys- ja yhteisöasiakkaat edustavat monipuolisesti eri toimialoja ja kokoluokkia. Apila Terveys tarjoaa myös terveyspalveluja yksityisasiakkaille. Yhtiön liikevaihto oli 4,1 m€ vuonna 2019.

Seppälääkärit on keskisuomalainen täydenpalvelun lääkäriasema Jyväskylän Seppälässä, joka on aloittanut toimintansa v.2018. Yhtiön osakkaina on yli 60 lääkäriä ja Jukka Autere liiketaloudellisena osaajana. Yhtiö tarjoaa monipuoliset yleis- ja erikoislääkäripalvelut ja kattavat tutkimus- ja hoitomahdollisuudet koko perheelle. Yhtiön liikevaihto oli 3,14 m€ vuonna 2019.

Lisätietoja:
Apila Terveys Oy, toimitusjohtaja, Riikka Mattila, puh. 044 792 3409
Seppälääkärit Oy, toimitusjohtaja, Heikki Janhunen puh. 044 243 9958